Tre veje til mere bæredygtig mad i kantinen

Mange veje fører til Rom – og tre af dem fører til en bæredygtig kantine. Hvis du vil sætte bæredygtighed på køkken-agendaen, kan du bl.a. arbejde med cirkulær køkkenstil, servere mere økologi eller tilbyde plantebaseret kost.

 

 

Måske er det jeres gæster, der ønsker en mere klimavenlig menu. Det kan også være ledelsen, der sætter krav til en mere bæredygtig drift. Eller også banker dit eget hjerte for bæredygtig omstilling; uanset din grund til at ville drive en mere bæredygtig kantine, så er du havnet det rigtige sted.

Vi guider dig gennem tre forskellige fokusområder, som kan give dit køkken et grønt løft og en mere bæredygtig profil:

 

#1 Den cirkulære køkkenstil

Når du arbejder cirkulært i et køkken, arbejder du målrettet for at udnytte alle råvarer til det sidste: Du giver f.eks. madrester nyt liv og bruger madaffald som kompost i eksempelvis kantinehaver. Med andre ord handler cirkulær køkkenstil om at minimere madspild.

Det sparer på jordens ressourcer, når du smider mindre mad i skraldespanden, men du sparer også på dine egne. Der er gode økonomiske grunde til at udnytte fødevarernes fulde potentiale, og en af de nemmeste fødevarer at udnytte 100% er brød.

Gårsdagens brød kan give fylde, struktur og volumen til dagens buffet-ret, ligesom det kan få nyt liv som rasp og croutoner. Hvis du sætter kreativitet, faglighed og håndværk i spil, kan du bruge rester til næsten alt.

Se f.eks. vores opskrift på veggie-wok med rug-sticks.  Gårsdagens wienerbrød kan naturligvis også altid trylles om til lækre romkugler eller studenterbrød.

 

#2 Det økologiske køkken

Økologi kan være en anden vej til en mere bæredygtig kantine: Danskerne elsker økologi, og vi er den nation i verden, hvor flest økologiske varer ender i indkøbskurven*. Det kan derfor være den rigtige løsning for dig at hæve øko-graden i køkkenet.

Det kan godt lade sig gøre at servere mere økologisk uden at sprænge budgettet, da du kan nå rigtig langt med økologiske grøntsager, brød og mejeriprodukter, der alle har et prisniveau tæt på de konventionelle.

 

#3 Det plantebaserede måltid

I en tid, hvor der er stadig større fokus på klimaforandringernes konsekvenser, er der et stigende fokus på den plantebaserede kost.

Budskaber som “mere grønt og mindre kød” er blevet en helt naturlig del af mange køkkeners bæredygtige og grønne profil, og desuden kokkereres der som aldrig før med vegetabilske råvarer i hovedrollen, og plantebaseret kost har fået en ny status.

Det meste brød er 100 % plantebaseret, og fordi det er mættende, fyldigt og næringsrigt, er brød ideelt, når det handler om at sammensætte en plantebaseret kost.

 

*Kilde: Organic Agriculture Worldwide 2017: Current Statistics (https://orgprints.org/id/eprint/33355/5/lernoud-willer-2019-global-stats.pdf)

3  matchende resultater
26095 SBS Softkerne Solsikke skiver18 bagepose_komprimeret
26095

Softkerne solsikke i skiver og bagepose

740 g / stk.
web-80645-baguette-rustic-durum-55-cm-skaret
80645

Baguette Rustic Durum

391 g / stk.
17305000_Danish Pastry-303_300dpi_CMYK_151303
221730

Mini mix Croissant

43 g / stk.
Loading...

Vil du have relevant inspiration direkte i indbakken?

Ja tak!

Få en prøvekasse, og find dine favoritter

Arbejder du professionelt med mad, og har du lyst til forny dit brødsortiment?

Vores prøvekasser giver dig mulighed for at afbage, dufte og ikke mindst smage, inden du beslutter dig. 

Vi har udvalgt vores mest populære prøvekasser, som du frit kan vælge imellem. På den måde sikrer vi, at der noget for enhver smag og ethvert køkken.

Læs mere om indholdet i hver enkelt prøvekasse ved at klikke på linket.

Bestil din prøvekasse her

Har du brug for hjælp?

Vi hjælper dig gerne med at løse enhver køkken-udfordring. Vores konsulenter har alle mange års erfaring i branchen i roller som blandt andet kantineleder, bager og kostvejleder. Derfor har de også personligt kendskab til de små og store udfordringer, du står overfor.

  • Uforpligtende
  • Nemt
  • Professionelt
Book en rådgiver