Fuldkorn er en del af svaret på, hvordan du sammensætter menuen, så den bliver mere bæredygtig og sund. Fuldkorn er mindre ressourcekrævende at producere og har samtidig en række sundhedsmæssige fordele.
Korn og andre plantebaserede fødevarer er mindre ressourcekrævende at producere, end animalske fødevarer. Og fokuserer vi på fuldkorn, skyldes det bl.a., at processerne kræver væsentligt mindre vand end næsten alle andre fødevarer.
En undersøgelse fra 2021 viser, at det kræver 0,51 liter vand at producere én kalorie korn, mens den tilsvarende enkeltkalorie oksekød kræver 10,19 liter. (Hvedeavlernes Landsforening; wholegrainscouncil.org).
Se alle vores Fuldkornsmærkede brød her.
Når vi maler fuldkornsmel, bruger vi 100 % af kornet
Man kunne tro, at fuldkorn betyder, at hele kornet forbliver intakt. Men det er ikke helt korrekt. Både knækkede, skårne og malede kerner kan også være fuldkorn – så længe alle kornets dele bliver taget med. På den måde bevarer kornet alle sine ernæringsmæssige fordele.
For at en fødevare kan karakteriseres som fuldkornsfødevare i Danmark, er det et krav, at den består af mindst 50 % tørstof fra fuldkornsingredienser.