”For os er superfood råvarer, som er økologiske, lokale og fulde af smag”


Midt i det pulserende og hippe Kødbyen på Vesterbro i København ligger BOB - BioMio Organic Bistro.

Bistroen tilhører en lille skare af restauranter i Danmark, der med certifikat kan kalde sig for 100% økologisk.

På bistroens menukort finder man moderne fortolkninger af danske landkøkkenretter, og alle råvarer er udvalgt med skarp sans for miljøbeskyttelse og dyrevelfærd.

Vi har mødt restaurantchef Rune Friberg til en snak om superfoodbiodynamik og kompromisløs kærlighed til økologi.

Hvordan vil du beskrive BOB’s køkkenprofil? 

- BOB er et certificeret økologisk spisested, og derfor er vi naturligvis 100% fokuserede på økologi. Vi serverer både veganske, vegetariske og kødbaserede bistroretter, men over hele linjen er vi helt kompromisløse i vores søgen efter de bedste økologiske råvarer.

I naturlig forlængelse af vores økologiske profil arbejder vi også intensivt med bæredygtighed og dyrevelfærd.

Det gør vi bl.a. ved udelukkende at udvælge lokale råvarer og kød fra frilandsopdræt. På den måde sparer vi vores miljø for en masse affald, og vi værner om et naturligt og frit dyreliv. Samtidig er vi garanteret råvarer, der er friske og fulde af smag. 

Anvender I nogen former for superfoods i jeres menu?

- For os er superfood ikke kun råvarer, der indeholder en stor koncentration af vitaminer, mineraler og antioxidanter. Vi fortolker superfood-begrebet som fødevarer, der er naturlige, rene og uden sprøjtemidler og pesticider. Det er vores bud på naturlig sundhed.

På vores vinkort kan gæsterne vælge mellem en række af forskellige biodynamiske vine. De biodynamiske fødevarer er mindre spolerede, da den organiske smagsudvikling har fået lov til at finde sted. Det er denne renhed og naturlighed, som BOB gerne vil være ambassadør for.

Hvorfor er det interessant at arbejde med den type råvarer fra et ernæringsmæssigt perspektiv?

- Det er spændende at arbejde med denne type af fødevarer, fordi de er med til at udfordre og revidere vores gæsters opfattelse af, hvad der er et sundt og godt måltid. Vi er ikke kalorieforskrækkede.

Vi bruger den mængde smør og fløde, der skal til, for den gode smag er det vigtigste. Til gengæld kunne vi ikke finde på at servere noget, der er fyldt med e-numre og kunstige tilsætningsstoffer. For det er ikke naturlig sundhed i vores optik.

Har du gode råd til andre caféer og restauranter, der gerne vil sætte økologi og naturlig sundhed på menukortet?

- Man skal være villig til at være helt kompromisløs i sin jagt på det gode, naturlige og økologiske måltid. Hvis man virkelig ønsker at gøre sig bemærket som et økologisk spisested, og hvis man vil være med til at sætte en dagsorden for naturlige og rene fødevarer, så findes der ingen gylden mellemvej.

Man skal gøre det - og gøre det rigtigt. Være villig til at betale ekstra for de gode og smagfulde råvarer og turde komme tæt på de rigtige leverandører. Så har man gode forudsætninger for at lykkes med det projekt.

 

Læs mere om BioMio Organic Bistro her

Klar til til en fagsnak om brød?

Kontakt en af vores distrikschefer, som gerne rådgiver om,
hvad vi kan gøre for din forretning.

Du finder nemt din nærmeste fagkonsulent,
så I kan sætte et møde op med det samme.

Find din salgskonsulent her