Salatbuffeten rummer både økonomiske og kreative fordele

Vi har besøgt Kalundborg Gymnasium til en snak om kantinens frokostbuffet. Bliv inspireret af kantineleder Maria Fredborgs tips til en attraktiv salatbar - og få i samme ombæring idéer til en bæredygtig og økonomisk favorabel kantinebuffet.


Hvad kendetegner frokostbuffeten på Kalundborg Gymnasium?

- Vores frokostbuffet er baseret på salatbaren som grundlæggende koncept. Det betyder, at vores buffet primært tager afsæt i sunde, grønne serveringer, som vi supplerer op med tilbehør af brød, koldt eller varmt kød og fisk, dressinger og diverse toppings. Grundelementerne i vores salatbar er som udgangspunkt tre blandede salater, der laves på sæsonens friske råvarer. Dertil kommer grønne enkeltkomponenter som f.eks. majs og ærter og det nævnte tilbehør.

Har det været en succes at lade salatbaren udgøre kantinens frokostbuffet?

- Salatbaren bliver taget rigtig godt imod af både lærere og elever - og af både piger og drenge. Det er dejligt at opleve, at vores kunder sætter pris på en sund og varieret frokost, som ovenikøbet er økonomisk overkommelig at producere. Vi sørger for at være tro mod sæsonen i vores indkøb. Her i vinterperioden kører vi f.eks. primært med rodfrugter og kål i vores salater. Det gør, at vi kan foretage de bæredygtige valg samtidig med, at vi holder indkøbsomkostninger nede.

Det grønne sortiment er så mangfoldigt og appellerer derfor til stor kreativitet i køkkenet.

Hvordan sørger I for at variere jeres buffet?

- Den helt store fordel ved at køre salatbar som frokostbuffet er, at grøntsagerne giver os et væld af variationsmuligheder. Det grønne sortiment er så mangfoldigt og appellerer derfor til stor kreativitet i køkkenet. Og variationen i retterne er helt afgørende, når man serverer mad for de samme mennesker fem gange om ugen. De sætter stor pris på dagligt at blive mødt med nye farve- og smagsindtryk.

Har du gode buffetråd, som du vil dele ud af?

- Helt overordnet vil jeg opfordre til lidt vovemod i buffetens serveringer. Det er så nemt at komme til at dømme forskellige retter ude på forhånd, fordi man forestiller sig, at de ikke behager målgruppens smagsløg. Men min holdning er, at de utraditionelle buffetinput fortjener at blive prøvet af. Vi har tit oplevet, at der trods forventning er god afsætning på de mere eksperimentelle retter. Derudover vil jeg anbefale, at man hele tiden lader sig inspirere udefra. Det kan give helt nye dimensioner til menuplanlægningen.

Klar til til en fagsnak om brød?

Kontakt en af vores distrikschefer, som gerne rådgiver om,
hvad vi kan gøre for din forretning.

Du finder nemt din nærmeste fagkonsulent,
så I kan sætte et møde op med det samme.

Find din salgskonsulent her