Rejsen mod bæredygtighed

Vores rejse og ambitiøse mål

Vi arbejder for at reducere vores CO2-udledning og mængden af affald – og vi samarbejder med vores partnere for at opnå endnu mere bæredygtig dyrkning af vores råvarer.

I 2020 var vores CO2-emissioner fra energi, brugt i vores bagerier, reduceret med 40 % – sammenlignet med 2015-niveauet.I 2022 er 100 % af vores emballager genanvendelige. Vi reducerer desuden vores samlede plastforbrug med 10 % sammenlignet med 2018.

I 2030 ønsker vi en 50 %-reduktion af madspild fra vores bagerier. Lantmännen Unibake er en del af et 10x20x30-initiativ, hvor 10x20 virksomheder forpligter sig til at halvere madspild inden 2030.

Frem til 2030 vil Lantmännen Unibake bidrage til Lantmännens mål om at reducere CO2-emissioner fra transport med 70 %.

I 2040 vil alle vores bagerier i Europa være 100 % fossilfrie.

Vi er godt i gang og sætter løbende nye, ambitiøse mål.

Ejet af svenske landmænd

Schulstad Bakery Solutions og Lantmännen Unibake er ejet af svenske landmænd – gennem Lantmännen-koncernen – der er en af Europas største aktører inden for energi, maskiner, landbrug og fødevarer.

Landbrugsjorden er grundlaget for vores virksomhed, og derfor tager vi naturligvis ansvar for miljøet i hele værdikæden – fra jord til bord.

5 danske bagerier og egen mølle i Vejle

Melet er vores største og vigtigste råvare, og derfor udvælger vi kornet med omhu –så vi opnår den bedste kvalitet og bageevne. Kornet til vores hvedemel bliver dyrket i Danmark, Sverige og Tyskland, inden vi maler det på vores egen mølle i Vejle, der kører på 100 % ren vindenergi.

FN's Verdensmål

Schulstad Bakery Solutions og FN's Verdensmål