Spicy asian burger

Forberedelsestid

2 timer

Rækker til

4 personer

ØKO-burgerbollen har sorte sesam på toppen og det var dét, der inspirerede mig til at gå “asian style” på den her. Den “asiatiske frikadelle” bidrager med fedme og karamelliseret smag, mens de øvrige elementer giver oplevelsen af dumpling ind i burgeren.

Forberedelsestid

2 timer

Rækker til

4 personer

ØKO-burgerbollen har sorte sesam på toppen og det var dét, der inspirerede mig til at gå “asian style” på den her. Den “asiatiske frikadelle” bidrager med fedme og karamelliseret smag, mens de øvrige elementer giver oplevelsen af dumpling ind i burgeren.

Ingredienser

 
Bøffen: 
500 g hakket flæskekød gerne med høj fedtprocent 
2 spsk. revet ingefær 
2 fed revet hvidløg 
2 stk. forårsløg snittet fint 
1 rød chili eller mere hvis du ønsker den mere spicy 
2 skalotteløg i helt fine tern 
Lidt hakket koriander 
Smag til med soya og fishsauce 
 
Gochujang chili mayonnaise: 
100 g. Hellmann’s extra thick mayonnaise 
1-2 spsk. gochujang chilipaste
 
Syltede kinaradise
100 ml vand  
100 g. risvinseddike 
100 g. honning 
1 tsk. gurkemeje 
¼ stk. kinaradise

Sådan gør du

Bøffen
Gochujang chili mayonnaise
Syltede kinaradise