Hotdog topping - 18 forskellige bud på topping

Forberedelsestid

180 min

Rækker til

10 pers

Mangler du inspiration til din hotdog? Altså lige det fyld der sætter prikken over i'et og forvandler en helt almindelig hotdog til en endnu mere spændende smagsoplevelse? 

Her har vi samlet kokkens bedste bud på topping hvor grønne råvarer er i fokus. Du sammensætter selv - dine smagsløg viser vej!

Forberedelsestid

180 min

Rækker til

10 pers

Mangler du inspiration til din hotdog? Altså lige det fyld der sætter prikken over i'et og forvandler en helt almindelig hotdog til en endnu mere spændende smagsoplevelse? 

Her har vi samlet kokkens bedste bud på topping hvor grønne råvarer er i fokus. Du sammensætter selv - dine smagsløg viser vej!

Ingredienser

Syltede bok choy

4 bok choy, grofthakkede

Syltelage

2 dl. eddike
200 g. sukker 
Fintsnittet frisk chili 
Salt

Mangosalsa

2 mangoer snittede i små tern
1 fed hvidløg
Honning
Finthakket estragon
1 dl. eddike
Salt og peber

Kokossennep

400 ml kokosmælk
1 fed hvidløg
3 spsk. Colman`s sennepspulver
1 tsk. Sennepsfrø
Frisk salvie

Ristede majs

200 g. majs
Olie
Salt

Ovnbagte tomater

8 tomater delt i kvarte
Olie
Timian

Gul, grov ketchup

6 grofthakkede gule tomater
50 g. finthakkede kapers 
2 grofthakkede fed hvidløg
1 dl æbleeddike
50 g. fintsnittede løg
Honning 
20 g. finthakket rosmarin 
Salt og peber

Syltede gulerødder

200 g. fintsnittede gulerødder i stimler eller skiver.

Syltelage

2 dl. eddike
200 g. sukker
Laurbærblade
Salt
Hele peberkorn

Ristede blomkål

200 g. blomkål i tynde strimler 
Salt og peber  

Rugbrøds- og løgcrumble

100 g. rugbrød, revet eller blendet
2 løg
Salt og peber 

Kartoffelaioli

2 æggeblommer, evt. pasteuriserede
Salt
Dijonsennep
1½ dl vindruekerneolie
1 fed hvidløg
50 g. kogt kartofler most groft ud. 

Rabarber kompot

400 g. rabarber i tern ca. 5x5 millimeter

Syltelage

100 g. sukker
Salt
1 dl. eddike
1 dl. vand

Ristede portobello svampe

100 g. portobello svampe skåret i tern i ca. 5x5 millimeter 
Olie
Salt og peber 

Fennikelcrudite

1 frisk fennikel skåret papir tyndt på et mandolinjern.
Isvand

Sprøde løgringe

1-2 løg
Fint salt til at drysse over 

Majs og asparges creme

200 g. asparagus
100 g. majs
1 dl. syrlig mayo
Salt og peber  

Syltede rabarber

400 g. fint snittede rabarber i strimler eller skiver.

Syltelage

2 dl. eddike
200 g. sukker 
Laurbærblade
Salt
Hele peberkorn

Stuvet blomkål

150 g. små blomkåls buketter
50 g. blomkålsrester(storke)
2 dl. fløde
Salt og peber

Svampeketchup

300 gr. portobello svampe. Der kan også bruges andre slags svampe eller almindelig champignon. 
1 dl. æbleeddike
3 store grofthakkede tomater
2 groftsnittede fed hvidløg
Honning
100 gr. hakkede løg
Finthakket timian og rosmarin
Salt og peber  

Sådan gør du

Syltede bok choy
Mangosalsa
Kokossennep
Ristede majs
Ovnbagte tomater
Gul, grov ketchup
Syltede gulerødder
Ristede blomkål
Rugbrøds- og løgcrumble:
Kartoffelaioli
Rabarber kompo
Ristede portobellosvampe
Fennikelcrudite
Sprøde løgringe
Majs og asparges creme
Syltede rabarber
Stuvet blomkål
Portobelloketchup