Ni forslag til spreads og pestoer

Forberedelsestid

10 min

Rækker til

Få tips til forskellige spreads til sandwichen, smørrebrødet eller tapas til buffeten. En god spread fylder madoplevelsen med smag og kan tilmed tilberedes af rester fra køleskabet!

Forberedelsestid

10 min

Rækker til

Få tips til forskellige spreads til sandwichen, smørrebrødet eller tapas til buffeten. En god spread fylder madoplevelsen med smag og kan tilmed tilberedes af rester fra køleskabet!

Ingredienser

Oliventapenade

Sorte oliven uden sten
Grønne oliven uden sten
4 fed hvidløg
Middelhavssalt
Friskpresset citron
Tørret oregano
God olivenolie

Peberfrugtsalsa

1 gul peberfrugt i strimler
1 rød peberfrugt i strimler
1 grøn peberfrugt i strimler
1 lille rødløg i små både
Middelhavssalt
God olivenolie
Finthakket chilli
2 fed hvidløg, finthakkede
Sorte oliven, finthakkede
Citronsaft
Paprika

Grønkålspesto

200 g grønkål
100 g revet, fast ost
100 g hasselnødder
Salt
God rapsolie
Friske ramsløg eller 2 fed hvidløg

Gulerodspesto

5 kogte gulerødder
100 g hasselnødder
Finthakket timian
Ramsløg, eller 2 fed hvidløg
God rapsolie
Salt
Friskkværnet peber
Æbleeddike
100 g Philadelphia (light)

Rød pesto-spread

10 stk. soltørrede tomater
1 rød peberfrugt
Olivenolie
Middelhavssalt
100 g pinjekerne
2 fed hvidløg
Rød chili
100 g Philadelphia (light)

Rødbede-spread

4 kogte rødbeder
100 g kogte, knækkede hvedekerner
Ramsløg, eller 2 fed hvidløg
Solbæreddike
Friskhakket persille
Salt
100 g Philadelphia (light)

Fedtfattig coleslaw

Fintsnittet hvidkål
5 revne gulerødder
¼ revet knoldselleri
Æbleeddike
Honning
Sennep
Finthakket persille
Salt

Salsa á la Waldorf

200 g vindruer
3 æbler i tern
2 stængler bladselleri i tern
100 g grofthakkede valnødder
Friskpresset citronsaft

Den grønne spread

200 g Philadelphia (light)
2 finthakkede grønne peberfrugter
½ udkernet agurk i tern
Finthakket persille
Groft salt
Friskpresset citron

Sådan gør du

Oliventapenade
Peberfrugtsalsa
Grønkålspesto
Gulerødspesto
Rød pesto-spread
Rødbede-spread
Fedtfattig coleslaw
Salsa á la Waldorf
Den grønne spread