Den grønne snack-planke

Forberedelsestid

60 min

Rækker til

Min 2

Her kan du lade fantasien få frit spil. Brødet som du bruger kan være en rest fra tidligere måltider eller du kan vælge et lækkert baguette.

Den delevenlige, Nyderen eller Den med det hele.

Den kan anrettes på mange måder - fx som en stor rund snack-planke på frokostbuffeten, eller transportabel, så den kan tages med ud. Den kan fungere til teammøder, eller som gå-hjem-tapas ved fyraftens-møder.

Servér den med alt slags dyppelse - eller blot et par af de lækre tapenader, olier og pestoer

Forberedelsestid

60 min

Rækker til

Min 2

Her kan du lade fantasien få frit spil. Brødet som du bruger kan være en rest fra tidligere måltider eller du kan vælge et lækkert baguette.

Den delevenlige, Nyderen eller Den med det hele.

Den kan anrettes på mange måder - fx som en stor rund snack-planke på frokostbuffeten, eller transportabel, så den kan tages med ud. Den kan fungere til teammøder, eller som gå-hjem-tapas ved fyraftens-møder.

Servér den med alt slags dyppelse - eller blot et par af de lækre tapenader, olier og pestoer

Ingredienser

Grøn ærtehumus

3 dl danske ærter - friske eller fra frost
2 fed hvidløg
½ dl olie
3 spsk. limesaft
1 tsk. stødt spidskommen
1 spsk. tahin
1 bundt persille
½ tsk. cayennepeber
Salt

Mojo-dip

1 rød peberfrugt
2 fed hvidløg
150 g mandler
2 spsk. olivenolie
2 spsk. æblecidereddike
½ tsk. røget paprika
Salt

Tapenade med sorte kikærter

250 g store sorte oliven u. sten
250 g udblødte og kogte kikærter
2 fed hvidløg
1 spsk. kapers
1 dl olie
2 spsk. friskhakket timian
1 tsk. citronsagt
Salt

Persille Pesto

1 stort bundt frisk persille
3 fed hvidløg
150 g hasselnødder
1½ dl. olie
Citronsaft
Salt

Brændt blomkål puré

1 stort blomkål
1 spsk. friskhakket estragon
Limesaft
Akaciehonning
Salt og peber

Gulerodsdip

1 bundt små gulerødder
Olie
Friskhakket timian
2 spsk. mandelmælk
Citronsaft
Salt og peber

Krydderolie

2 dl olivenolie
Sæsonens krydderurter

Sådan gør du

Grøn ærtehummus
Mojo-dip
Tapenade med sorte kikærter
Persille Pesto
Brændt blomkål puré
Gulerodsdip
Krydderolie
Anretning