Sandwiches med fyld fra alle verdenshjørner

Tag inspiration i forskellige madkulturer, når du vælger fyld til dine sandwiches – og løft dermed dit menukort til nye højder (og breddegrader). 

Vælg ingredienser og smage, som når du sammensætter enhver anden ret: Skab balance mellem sødt, salt, surt, bittert og umami – og husk de gode kontraster som f.eks. cremede “spreads” og sprøde toppings.

Her får du inspiration til at fylde dine sandwiches med udgangspunkt i det klassiske danske køkken, det marokkanske køkken samt det asiatiske køkken. Vi giver dig naturligvis også et spændende bud på en ny, vegansk favorit til dit menukort.

 

 

Kartoffelmad i Rugstykke 

Med ramsløgspesto, karse, løvstikke-mayo og sprøde løg. Fyldet er inspireret af en traditionel kartoffelmad.

Når de første nye kartofler kommer i handlen, skal de blot simre i vand med masser af salt og løvstikke i et par minutter og derefter hvile i vandet, indtil de har et lille bid. Undgå at sætte kartoflerne på køl, og skær dem først i skiver, når du skal bruge dem.

Det øvrige fyld er klassisk for en kartoffelmad, hvor alle elementerne fremhæver kartoflens smag: Den krydrede ramsløgspesto spiller godt sammen med løvstikke-mayonnaisen og med en kant af karse. De friske, stegte løg og den puffede quinoa fungerer som det sprøde element i sandwichen.

 

 

Marokkansk Merguez-sandwich

Grillet marokkansk Merguez-pølse med grillet zittauerløg, granatæble og yoghurt med mynte samt spicy chilisauce. 

Denne sandwich er inspireret af det mellemøstlige køkken, hvor den grillede marokkanske Merguez-pølse er skåret i skiver og serveret, mens den stadig er lun. 

Løget grilles uden fedtstof på panden, indtil det er helt mørt og branket og skæres herefter i tynde skiver. Løget fremhæver den grillede smag i Merguez-pølsen, mens blandingen af yoghurt med mynte og spicy chilisauce runder sandwichen af. Top fyldet af med granatæblekerner, som udgør fyldets sprøde element, og så har du et lækkert bud på en orientalsk sandwich. 

 

/Users/louise/Mediapoint Dropbox/Louise Arendt/Temaer - brødbaren/Global inspiration/Fyld fra alle verdenshjørner/fyld fra alle verdenshjørner_billede4.jpg

 

Bahn Mi-inspireret sandwich med ribbensteg 

Ribbensteg stegt med Five Spice-krydderi, koriander, ingefær-mayo, hoisin-sauce og saltristede peanuts. Sandwichen er inspireret af den vietnamesiske Bahn Mi-sandwich. 

Ribbenstegen er marineret med Five Spice-krydderi og pakket ind i salt, langtidsstegt ved lav temperatur og til sidst grillet af - denne teknik er den samme, som man bruger i det kinesiske køkken.  

Sandwichen smøres med ingefær-mayo, som er lavet på friskpresset ingefærjuice. Gulerødder og daikon (kinaradisse) syltes i ris-eddike. Denne sandwich er uden salat, da der skal masser af koriander i, og friskskåret rød chili giver det sidste kick til sandwichen.

 

 

Vegansk sandwich med røget gulerod 

Røget gulerod med rævesauce, flødeost, dild, citron og rødløg. Denne sandwich er vegansk og inspireret af den klassiske røget laks med rævesauce, rødløg og dild. 

Guleroden er røget og derefter pakket ind i nori-tang og saltbagt. Teknikken gør, at guleroden bliver helt mør og får konsistens som røget laks! Brug det tilbehør, du normalt ville vælge til en sandwich med røget laks.

 

 

Caesar-sandwich 

Med kylling, bacon og croutons. Her får du et eksempel på en simpel sandwich med gode råvarer.

Hele kyllinger er kogt i en lage af bacon, parmesanskorper og ansjoser, for blandingen af brystkød og lår giver en god smag og struktur, mens baconen er tørsaltet (vælg et kødfuldt stykke bacon med masser af smag til din sandwich).  

 

 

Asian-Style Sandwich med kylling i teriyaki-sauce

Kylling i teriyaki-sauce med fermenteret kimchi, mango og goma-dressing. 

Bagt kylling i teriyaki-sauce, som derefter plukkes i stykker og marineres i teriyaki-sauce. Fermenteret kimchi giver sandwichen masser af kraft, og den søde mango og edamame-bønnerne giver kontrast til de kraftige smage. 

Sandwichen er smurt med goma-dressing med masser af ristet sesam.   

6  matchende resultater
218018 Rugstykke m drys_komprimeret
218018

Rugstykke med drys

140 g / stk.
216821 Soft sandwichboller_mørk_komprimeret
216821

Soft sandwichbolle mørk, skåret

120 g / stk.
216820 Soft sandwichboller_lys_komprimeret
216820

Soft sandwichbolle lys, skåret

120 g / stk.
50150083 Surdejscafe bolle skaaret_komprimeret
50150083

Surdejscafé bolle, skåret

100 g / stk.
200832 Moerk Sub  m. drys  skaaret_komprimeret
200832

Mørk SUB sandwich med drys, skåret

140 g / stk.
200833 Oekologisk Sub  m. drys skaaret_komprimeret
200833

Økologisk Sub m/drys, skåret

140 g / stk.
Loading...

Vil du have relevant inspiration direkte i indbakken?

Ja tak!

Få en prøvekasse, og find dine favoritter

Arbejder du professionelt med mad, og har du lyst til at opleve vores brød?

Vores prøvekasser giver dig mulighed for at bage, dufte og smage, inden du bestiller dine favoritter.

Se de prøvekasser, du kan vælge mellem, når du klikker på linket herunder.

Vi ser frem til at levere en prøvekasse med lækkert bake-off brød til dit professionelle køkken.

Bestil din prøvekasse her

Har du brug for hjælp?

Vi hjælper dig gerne med at løse enhver køkken-udfordring. Vores konsulenter har alle mange års erfaring i branchen i roller som blandt andet kantineleder, bager og kostvejleder. Derfor har de også personligt kendskab til de små og store udfordringer, du står overfor.

  • Uforpligtende
  • Nemt
  • Professionelt
Book en rådgiver