Rugbrødet er en frokost-favorit hos børnene i Børne Symfonien

Det dufter ofte af nybagt rugbrød i institutionen Børne Symfonien i Tranbjerg, hvor vi har besøgt køkkenleder Karin Thøgersen til en snak om rugbrød, madglæde, madspild og mæthed i børnenes måltider. 

 

 

 

Karin Thøgersen serverer lækkert nybagt rugbrød

Karin Thøgersen er udlært bager og arbejder som køkkenleder i institutionen Børnesymfonien i Tranbjerg uden for Aarhus. Sammen med sine kollegaer i køkkenet serverer hun mad til 110 vuggestue- og børnehavebørn og husets 30 pædagoger og medhjælpere. Og her er det både børn og voksne, der glæder sig, når der er nybagt rugbrød på planen. 

Rugbrødsdagen er populær 

Én dag om ugen bliver der serveret rugbrød med pålæg til frokost i Børne Symfonien - hvor børnene selv vælger det pålæg, de vil have på det nybagte rugbrød. Og dét er populært: 

“Nogle gange møder jeg folk, der siger, at børn ikke gider spise rugbrød - men sådan er det ikke her. Og det, tror jeg, er fordi vi bager af fra morgenstunden, så det er friskt og lækkert - og så smager det godt,” fortæller Karin Thøgersen. 

Duften af friskbagt rugbrød – i skiver og bagepose

Karin Thøgersen bruger Klosterrugbrødet i skiver og bagepose, som både er nemt og hurtigt at håndtere for køkkenet, og børnene glæder sig over det saftige og nybagte rugbrød med forskelligt pålæg. 

“Vi tager brødet op fra frost dagen før og bager det af, når vi møder ind om morgenen. Når vi lægger det på tallerkener med film over, trækker det masser af fugt, så det er lækkert og saftigt for børnene at spise. Der er heller ingen skorper, som er svære for de små at tygge,” siger hun og fortsætter: 

“Jeg foretrækker rugbrød på frost, som jeg selv bager af, for så får jeg duften af nybagt rugbrød, der spreder sig i køkkenet og ud i resten af huset. Så ved både børn, voksne og forældrene, at der er lækkert rugbrød til frokost.” 

Se Klosterbrødet her

Lækkert med reste-knas til supper og grød 

En anden fordel ved rugbrød er, at det kan bruges til sidste krumme. Karin Thøgersen er meget opmærksom på at planlægge menuen, så hun undgår spild. 

“Vi får både suppe og grød i ugens løb også. Her spiller rugbrødet også en vigtig rolle, fordi det giver fylde og knas til måltidet.” 

Rester af rugbrødet skæres i stænger og ristes med hvidløg, så det kan serveres til suppe eller som søde croutoner til grød. 

Få mere inspiration fra Børne Symfonien

Du kan følge Karin Thøgersen, og hendes kollegaer, på Instagram-profilen @bornesymfonien, hvor de deler fotos af maden – til inspiration for andre – og så børnenes forældre kan følge med i ugens serveringer. Fotos i artiklen er lånt fra Børnesymfoniens Instagram-profil. 

Følg Børne Symfonien på Instagram her
4  matchende resultater
26095 SBS Softkerne Solsikke skiver18 bagepose_komprimeret
26095

Softkerne solsikke i skiver og bagepose

740 g / stk.
26118 Fuldkornrugbroed i skiver_komprimeret
26118

Fuldkornsrugbrød i skiver og bagepose

1060 g / stk.
26108_SBS_Klosterbroed_skiver_bagepose_komprimeret
26108

Klosterbrød i skiver og bagepose

1325 g / stk.
26354 SBS Økologisk Multigrain Rugbrød i skiver_komprimeret
26354

Øko multigrain i skiver og bagepose

790 g / stk.
Loading...